• darkblurbg
    Prothese

Volledige prothese

Vervanging van al uw tanden in boven- en/of onderkaak. De prothese wordt gemaakt van een kunsthars aangevuld met kunststof of porseleinen tanden en kiezen.

Frameprothese

Een frameprothese is een metalen constructie met daarop tandvleeskleurige kunsthars waarin wij tanden en/of kiezen vervaardigen. Dit is net als bij de partiële plaatprothese een uitneembare oplossing. De frameprothese is duurzamer dan een plaatprothese en is daardoor ook iets duurder

Reparatie van uw prothese

Indien u prothese stuk is, bijvoorbeeld gescheurd of er is een tand afgebroken, dan kunt u bij ons terecht voor de reparatie van uw prothese.

Rebasing (passend maken)

Wanneer u uw kunstgebit of partiële prothese een aantal jaren heeft of wanneer er onlangs elementen verwijderd zijn uit uw mond, dan kan uw gebit los gaan zitten. Erg vervelend, want er kunnen dan etensresten onder het gebit komen of u krijgt zere plekjes of blaartjes in de mond.

Als het gebit nog niet ouder is dan vijf jaar, dan kunt u ervoor kiezen om de prothese op te vullen (Rebasing). We zullen dan afdrukmartiaal op de prothese aanbrengen waardoor deze weer volledig passend gemaakt kan worden. Vervolgens maken wij een hele nieuwe binnenvoering in de prothese.

Gedeeltelijke prothese

Een gedeeltelijke prothese wordt ook wel een ‘plaatje’ genoemd. Het is een tandvleeskleurige plaat van kunsthars. Wij vervaardigen dit kunsthars plaatje met daarop de tanden en/of kiezen op de plaats daar waar u tanden en of kiezen mist. Het is een oplossing waarbij u het plaatje zelf in kunt doen en er ook weer zelf uit kunt halen, wanneer u dit wilt. In sommige gevallen, dat verschilt per persoon, moeten we ervoor kiezen een soort haakje op het plaatje te maken. Deze haakjes (‘ankers’ of ‘klammers’) dienen ervoor meer houvast te geven. Ook met haakjes kunt u het plaatje zelf in doen en er zelf weer uit halen.

Implantaat prothese

Al tientallen jaren bieden implantaten de mogelijkheid tanden volwaardig te vervangen. Het is veilig en worden al jarenlang toegepast in de tandheelkunde. Het implantaat neemt daarbij de functie over van een tandwortel en vormt zo de verankering voor een klikgebit of een vaste constructie.

Een implantaat is een kleine, metalen schroef. Deze schroef bestaat uit lichaamsvriendelijk titanium en neemt de functie van de tandwortel over. Het implantaat wordt in het kaakbot geplaatst. Het kaakbot groeit vast in het oppervlak van het implantaat waardoor het implantaat stevig verankerd wordt.