• darkblurbg
    Verzekering en vergoeding

Door het grote aantal zorgverzekeraars en de verschillen in hun eisen (jaarlijks veranderen deze ook vaak) is het voor ons onmogelijk bij te houden hoe elke verzekeraar werkt. Kijk dus goed naar uw polisvoorwaarde of bel de zorgverzekeraar om dit na te vragen.  Hieronder hebben we een overzicht gemaakt met de meest voorkomende vergoedingen.

Let op! Tandprothetische Praktijk Liefers is niet aansprakelijk voor onjuiste informatie.

Vergoeding voor volledige prothese

Voor een volledige boven- en/of ondergebit wordt 75% vergoed vanuit de basisverzekering (let hierbij op het eigen risico dat nog verrekend kan worden door uw zorgverzekeraar), daarnaast geldt een eigen bijdrage van 25%. Als u een aanvullende tandartsverzekering heeft, dan zal daar nog een deel uit vergoed worden.

Vergoeding voor partiële frameprothese en partiële plaatprothese

Een partiële frameprothese wordt vergoed vanuit de aanvullende tandartsverzekering. Lees de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering goed door aangezien de dekking per verzekering verschilt. Wanneer u geen aanvullende tandartsverzekering heeft, dan is het volledige bedrag voor eigen rekening.

Vergoeding voor implantaatprotheses (klikgebit)

Vergoeding voor implantaatprotheses (klikgebit)
Een klikgebit wordt voor 90%-92% door uw zorgverzekeraar vergoed vanuit de basisverzekering (let hierbij op het eigen risico dat nog verrekend kan worden door uw zorgverzekeraar). De eigen bijdrage ligt tussen de 300,- en 400,- euro. Indien u een aanvullende tandartsverzekering heeft kan de vergoeding oplopen tot 100%.

Vergoeding reparatie prothese

U krijgt ook het repareren van uw volledige gebitsprotheses vergoed uit uw basisverzekering. De vergoeding is 90%. (let hierbij op het eigen risico dat nog verrekend kan worden door uw zorgverzekeraar).

Reparaties van een partiële frameprothese of partiële plaatprothese worden vergoed vanuit een aanvullende tandartsverzekering. Lees de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering goed door aangezien de dekking per verzekering verschilt. Wanneer u geen aanvullende tandartsverzekering heeft, dan is het volledige bedrag voor eigen rekening.

Vergoeding kunstgebit opvullen (rebasing)

Als het gebit nog niet ouder is dan vijf jaar, dan kunt u ervoor kiezen om de prothese op te laten vullen. We zullen uw prothese rebasen (opvullen) waardoor deze weer volledig passend gemaakt kan worden.

U krijgt ook het rebasen van uw volledige gebitsprothese vergoed uit uw basisverzekering. De vergoeding is 90% (let hierbij op het eigen risico dat nog verrekend kan worden door uw zorgverzekeraar).